• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., logotip je narejen iz risbe konopljinega lista v risanem slogu. Slika prikazuje certifikat za ekološko pridelavo izdelka.
0,00 
0
0,00  0 izdelkov

V košarici ni izdelkov.

Ovire pri oglaševanju in trženju konoplje

15 julija, 2021
⏳ Čas branja: 2 min ⏳

O oglaševanju in trženju konoplje

Zlorabo konoplje so Združeni narodi United Nations calls for global ban on cannabis advertising (nypost.com) želeli preprečiti tako, da so pozvali h globalni prepovedi oglaševanja konoplje.

Omejitve se je takoj prijel Facebook, ki so se mu pridružili še Pay Pal, Amazon, Google,…

V Ameriki se zadeve sproščajo, pri nas pa…

V vseh ameriških državah, razen v dveh, so sprostili televizijsko oglaševanje konoplje. Pod pogojem, da igrajo igro 'varno'. Poudarek je predvsem na zaščiti otrok pred izpostavljenostjo konoplji.

Vseeno pa se televizijske hiše raje ne odločajo za oglaševanje izdelkov iz konoplje. Bojijo se izgube dovoljenja za obratovanje.

Slika prikazuje različne socialne medije.

Facebook Instagram in ostali...

Facebook in Instagram še vedno oglaševanja ne dovoljujeta. Proizvajalci kot smo Darilo Narave ne moremo koristiti npr. Facebook trgovine, hkrati pa nam omejujeta doseg objav. Prav tako nam Facebook ukinja račune, pri tem se zgubi vse obiskovalce, všečke in ocene, ki smo jih prejeli od naših obiskovalcev.

"Resnično se sprašujem, kdaj bosta Facebook in Instagram prišla v korak s časom,'' se sprašujemo.

Podjetje Google nam sicer omogoča oglaševanje. Vendar z veliko omejitvami.

Koliko časa bodo lahko ZN lahko še zagovarjali prepoved oglaševanja? Industrija s konopljo se vse bolj širi. Ljudje so vse bolj podučeni o uporabi in lastnostih CBD, CBG in drugih kanabinoidov. Zato znajo ločiti, da ni vsa konoplja le zato, da bi se z njo 'zadeli'.

Slika prikazuje prikaz o oglaševanju in trženju konoplje.

Kakšne omejitve so še?

Poleg spletnega oglaševanja se pojavljajo tudi vprašanja o regulaciji televizijskega oglaševanja konoplje. Čeprav je v Združenih državah Amerike večina držav sprostila televizijsko oglaševanje konoplje, so še vedno prisotne razprave o varnostnih smernicah in omejitvah, ki bi morale veljati za tovrstno oglaševanje.

Poleg tega je pomembno obravnavati tudi vprašanje dostopnosti informacij o konoplji. Čeprav se javno mnenje o konoplji spreminja, se pojavljajo dvomi o tem, ali so informacije, ki so na voljo, resnično objektivne in zanesljive. Zato je ključno zagotoviti kakovostne in verodostojne vire informacij o konoplji, ki bodo ljudem omogočili ozaveščeno odločanje o njeni uporabi in učinkih.

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userusersstorecartphone-handsetbubblemagnifiercrossmenu