• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

Akademski program za konopljo v Novi Mehiki

22 julija, 2021
⏳ Čas branja: 1 min ⏳

Univerza Highlands bo to jesen pričela z akademskim programom za konopljo. Vključeval bo tako poznavanje proizvodnje kot podjetništva v tej panogi. Highlands se je odzval na vse večjo rast trga konoplje in razvil študijski program ter zanj pridobil certifikat. Združila sta se dva oddelka: gozdarski ter poslovni. Univerza naj bi poučevala o konoplji kot posameznih kanabinoidov kot so CBD, CBG in THC.

Novi Mehiki kaj bodo naredili z konopljo

Predavanja tako zajemajo podjetništvo, upravljanje inovacij, vodenje projektov, fiziologijo rastlin in pridelavo konoplje. Pridobljeno teoretično znanje pa bodo študentje preizkusili v praksi.

V Novi Mehiki so že oblikovane številne farme konoplje. Prav te so bile pobudnice za nastanek novega programa kvalifikacije.

Slika prikazuje dekle, ki je ravno kar diplomirala z akademije.

Konoplja v Novi Mehiki

Guvernerka Michelle Lujan Grisham je 12. aprila 2021 podpisala zakon, ki legalizira uporabo konoplje za odrasle, Zakon o regulaciji konoplje. Zakon je legaliziral gojenje, proizvodnjo, nakup, posedovanje in uživanje rekreativne konoplje za odrasle, starejše od 21 let. Poleg tega je Zakon o regulaciji konoplje združil regulacijo tako rekreativne kot tudi medicinske konoplje v en sam komercialni okvir konoplje, ki ga upravlja Uprava za nadzor konoplje. Ministrstvo za zdravje še naprej nadzoruje program medicinske konoplje za paciente.

Prve licencirane prodaje rekreativne konoplje so se začele 1. aprila 2022. Čeprav je rekreativna uporaba konoplje zdaj legalna v Novi Mehiki, obstajajo zakoni, ki urejajo konopljo od semena do končne porabe.

Slika prikazuje znanstvenike, ki preučujejo konopljo.

Viri:

Medical Cannabis (nmhealth.org)

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userusersstorecartphone-handsetbubblemagnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram