• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
 • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
 • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Darilo narave d.o.o.

Za vsa vprašanja o varovanju osebnih podatkov smo vam na voljo. Z vašim dovoljenjem (če ste ga podali) uporabimo vaše osebne podatke IZKLJUČNO samo za uspešno komunikacijo in za zaključek vašega naročila ter morebitne akcije ali novosti, ki jih lahko izkoristite pri nas. Na vašo željo vas lahko odstranimo iz e-poštne liste za promocije/akcije/novosti, če jih ne želite prejemati. Vaših podatkov NE bomo uporabili za kakršen koli drug namen!

www.darilonarave.si se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov.
Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Upravljalec spletne trgovine pa za svoje potrebe za nedoločen čas shranjuje tudi sledeče podatke o registriranem članu (kupcu): čas in datum registracije, arhiv komunikacije s kupcem, IP naslove vseh obiskovalcev. Te podatke bo upravljalec uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in drugo komunikacijo s kupcem. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi registriran član sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter zaščito svojega računalnika. Prav tako mora sam zagotoviti, da do teh informacij ne pridejo nepooblaščene osebe.

Varovanje osebnih podatkov strank in uporabnikov spletnih mest si lahko preberite na ip-rs.si ali spot.gov.si.

Varovanje osebnih podatkov - Kontaktni obrazec:

Spletno mesto darilonarave.si uporablja kontaktni obrazec za hitrejšo komunikacijo med uporabnikom spletnega mesta ter podjetjem. Z uporabo kontaktnega obrazca, se zavezuje, da ste prebrali politiko varstva osebnih podatkov GDPR, se z njo strinjate ter nam dopuščate, da vaše podatke uporabljamo znotraj določil politike o varstvu osebnih podatkov. Na vašo željo lahko izbrišemo vse podatke, ki se shranjujejo na spletnem mestu.

Varovanje osebnih podatkov - Mediji:

Če naložite slike na spletno mesto, se izogibajte nalaganju slik z vključenimi lokacijskimi podatki (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo vse lokacijske podatke iz slik na spletnem mestu. 

Varovanje osebnih podatkov - Piškotki:

Če pustite komentar na našem spletnem mestu, se lahko odločite za shranjevanje svojega imena, e-poštnega naslova in spletnega mesta v piškotkih. To je za vaše udobje, da vam ni treba znova vnašati podrobnosti, ko pustite še en komentar. Ti piškotki bodo trajali do enega leta.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo nastavili tudi več piškotkov, da shranimo vaše podatke za prijavo in vaše izbire prikaza zaslona. Piškotki za prijavo veljajo dva dni, piškotki za možnosti zaslona pa eno leto. 

Če uredite ali objavite članek, bo v vašem brskalniku shranjen dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto označuje ID članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.

Vdelana vsebina s drugih spletnih mest Predlagano besedilo: Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina s drugih spletnih mest se obnaša enako kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Varovanje osebnih podatkov - Čas hranjenja podatkov:

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki hranijo nedoločen čas. To je zato, da lahko samodejno prepoznamo in odobrimo morebitne nadaljnje komentarje namesto, da jih zadržujemo v vrsti za moderiranje.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če jih je), shranjujemo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko svoje osebne podatke vidijo, urejajo ali izbrišejo kadarkoli (razen da ne morejo spremeniti svojega uporabniškega imena). Skrbniki spletnega mesta lahko tudi vidijo in urejajo te podatke.

Varovanje osebnih podatkov - Pravice nad svojimi podatki:

Če imate račun na tem spletnem mestu ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate prejem izvožene datoteke osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki jih smo dolžni hraniti zaradi administrativnih, pravnih ali varnostnih razlogov.

Slika prikazuje varovanje osebnih podatkov preko slike na kateri je prenosni računalnik, knjiga in telefon zavit v železno verigo, in prikazuje varovanje osebnih podatkov.

Med zaključkom nakupa na naši spletni strani, zbiramo vaše podatke.

Kaj zbiramo in shranjujemo

Med obiskom naše strani, sledimo:

 • Izdelki, ki ste si jih ogledali: to bomo uporabili, da vam npr. prikažemo izdelke, ki ste si jih nedavno ogledali
 • Lokacija, naslov IP in vrsta brskalnika: uporabili jih bomo za predvidevanje davka in dostave
 • Naslov dostave: vprašali vas bomo, da vnesete naslov, da lahko npr. predvidimo dostavo preden oddate naročilo in vam nato pošljemo ponudbo!

Piškotke uporabljamo tudi za sledenje vsebine košarice med brskanjem po naši spletni strani, da košarica sploh lahko pravilno deluje, in vam omogoča normalen nakup.

Ko kupujete pri nas, vas bomo prosili, da podate informacije, vključno z imenom, naslovom plačnika, naslovom za dostavo, e-pošto, tel. št., kreditno kartico/podrobnosti plačila in izbirne informacije računa, kot na primer up. ime in geslo. Podatke bomo uporabili za naslednje namene:

 • Pošiljanje podatkov o vašem računu in naročilu
 • Odzive na prošnje, vključno z vračili in pritožbami
 • Obdelovanje plačil in preprečevanje zlorab
 • Ustvaritev računa za uporabo naše trgovine
 • Upoštevanje vseh zakonskih obveznosti, ki jih imamo, kot je izračun davkov
 • Izboljšanje ponudbe naše trgovine
 • Pošiljanje tržnih sporočil, če se odločite za njihovo prejemanje

Če ustvarite račun, bomo shranili vaše ime, naslov, e-pošto in telefonsko številko, ki bodo uporabljeni za izpolnjevanje zaključka nakupa za prihodnja naročila.

Podatke o vas običajno hranimo tako dolgo, dokler jih potrebujemo za namene, za katere jih zbiramo in uporabljamo, in dokler smo jih zavezani hraniti po zakonu. Podatke o naročilu bomo na primer hranili  za davčne in računovodske namene. To vključuje vaše ime, e-poštni naslov ter naslov plačnika in naslov dostave.

Shanili bomo tudi komentarje in mnenja, če se jih odločite pustiti.

Kdo v naši ekipi ima dostop

Člani naše ekipe imajo dostop do podatkov, ki nam jih posredujete. Na primer, tako skrbniki kot vodje trgovin lahko dostopajo do:

 • Podrobnosti o naročilu. Na primer, kaj je bilo kupljeno, kdaj je bilo kupljeno in kam naj se pošlje, ter
 • Podatki o stranki, kot so vaše ime, e-poštni naslov ter podatki plačnika in dostave.

Člani osebja imajo dostop do teh informacij za pomoč pri naročanjih, vračilu in podpori strankam.

 

Za več informacij si lahko ogledate naše splošne pogoje poslovanja TUKAJ.

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userusersstorecartphone-handsetbubblemagnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram