• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

Čokolada in konoplja - zmagovita kombinacija

9 julija, 2021
⏳ Čas branja: 2 min ⏳

Čeprav ne velja vedno za najbolj zdravo sladico, ima kar nekaj pozitivnih lastnosti. Tudi kombinacija konoplje in čokolade se zdi obetavna.

Kakavove napitke so stara ljudstva Južne Amerike uporabljala za izdelavo zdravil. Azteki so jo uporabljali za varjenje napitkov, ki so veljali za afrodiziak, za poživitev ali so jih dajali bojevnikom, ko so se pripravljali na vojno. Kakav naj bi podobno kot CBD pripomogel k izboljšanju spomina in boljši zbranosti.

Šele Španci so v 16.stoletju kakavu primešali med in sladkor. In tako je nastala čokolada, ki jo poznamo danes. Čokolada sproža biokemične reakcije v telesu, ki so podobne reakcijam kanabinoidov. Ne gre le za draženje brbončic, ampak tudi za druge telesne reakcije. Tako čokolada kot kanabinoidi (CBD, CBG, …) so 'hrana za živce'. Uživanje obeh sproža v telesu občutek zadovoljstva in sproščenosti.

Na sliki je tabela čokolade, temna kakavnata čokolada in konoplja sta zmagovalna kombinacija.

Čokolada in konoplja v telesu

Telo po zaužitju konopljine čokolade sprosti več anandamida, ki ohranja visok nivo hormona sreče. Ima tudi antidepresivni učinek, ki pripomore k izboljšanju spanja in tesnobe. Sladkor v čokoladi naj bi tudi pospešil začetek učinkovanja kanabinoidov.

Iz naših izkušenj lahko povemo, da čokolada precej poveča učinke kanabinoidov. Predvsem pri migrenah je ta kombinacija zmagovita.

Čokolada in konoplja - zmagovita kombinacija 1

Nekaj koristi čokolade Občutek, ko si želite čokolade in jo končno dobite, je izjemno zadovoljujoč. Ste vedeli, da ti dobri občutki lahko pomenijo več kot le zadovoljevanje želje? Znanstveniki verjamejo, da ima čokolada dejanske koristi za zdravje.

Nekaj koristi uživanja čokolade

  • Temna je bogata s prehranskimi vlakninami, magnezijem, železom, bakrom in manganom.
  • Je polna antioksidantov. Ena študija je primerjala surovo čokolado z drugimi živili, ki naj bi bila superhrana, kot so borovnice in acai jagode, ter ugotovila, da kakav vsebuje več ključnih antioksidantov.
  • Več študij nakazuje, da bi lahko čokolada izboljšala delovanje možganov, morda s spodbujanjem večjega pretoka krvi v organ.
  • Podobno kot konoplja, tudi čokolada vsebuje spojine, ki ciljajo na endokanabinoidni sistem, o katerem bomo več povedali v naslednjem razdelku.

Kot pri vsaki sladki poslastici, jo je pametno uživati zmerno. Vendar menimo, da si lahko po napornem dnevu brez skrbi privoščite nekaj okusnega, še posebej, če so vključene tudi vse koristi CBD-ja in konoplje, kot bomo videli spodaj.

Viri:

Marijuana and chocolate - PubMed (nih.gov)

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userusersstorecartphone-handsetbubblemagnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram