• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

Največji evropski rastlinjak vrtnic sedaj goji zdravilno konopljo

7 septembra, 2021
⏳ Čas branja: 2 min ⏳

"Ondara" je od španske agencije za zdravila dobila zeleno luč za začetek gojenja konoplje v enem od največjih rastlinjakov v Evropi.

Španski rastlinjak

Do nedavnega je bila občina Garray v Španiji dom največjega rastlinjaka vrtnic v Evropi. Ko je podjetje pred enim letom šlo v likvidacijo, je več kot 200 zaposlenih izgubilo svojo službo. Podjetje "Ondara" se je odločil za nakup tega rastlinjaka za transformacijo v pridelavo konoplje.

Ondara je hčerinsko podjetje ameriškega podjetja "Full Moon Investments (FMI)", ki je namenjen povezovanju vlagateljev s proizvajalci konoplje.

Podjetje "Ondara" je prejelo zeleno luč od Španske agencije za zdravila (AEMPS) za obdelavo treh hektarjev zemlje medicinske konoplje. Za preostalih 11 hektarjev zemlje v rastlinjaku, pa še čakajo na potrebna dovoljenja.

Največji evropski rastlinjak konoplje.

Konoplja v antičnih časih - Španija

V antiki je bila konoplja gojena in obravnavana na podlagi besedil starih medicinskih avtorjev, kot so Galen, Dioscorides ali Mesue.

V obdobju, ki je znan kot Al-Andalus, je bila konoplja intenzivno gojena in uporabljena tako za industrijsko uporabo kot tudi za rekreacijo.

Semena in vršički konopljinih rastlin so bili pogosto imenovani "sedenegi", beseda persijskega izvora, ki pomeni "Kralj žit".

Konoplja - uporaba in gojenje

Rastlina je bila znana tudi pod drugimi imeni, kot so aixís, al-hachicha, alhaxis, alhaxina,...

Gojenje in uporaba konoplje se je nadaljevalo v katoliški Španiji, tudi po Reconquisti. Leta 1664 je Pere Pau Pereda objavil brošuro v obrambo gojenja konoplje, pričajoč o njeni pomembni prisotnosti v regijah Katalonije in Valencije, in izjavil:

"V Hispaniji obstaja veliko zelo zdravih mest in mest, kljub veliki obilici tako konopljinih polj kot tudi njihovi nežnosti.

Očitno je, da v mestih, znanih kot Xàtiva, Tarragona, Alcanyís, Requena, Utiel, Vilanova, l'Hospitalet de l'Infant in Alcarràs, večina ljudi uživa zdravo življenje in starost."

Konopljin rastlinjak v Španiji. Slika prikazuje osebo, ki skrbi za konopljine rastline.

Viri:

Več o tem si lahko preberite na leafreport.com
Kakšna je razlika med CBG in CBD?

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userusersstorecartphone-handsetbubblemagnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram