• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., logotip je narejen iz risbe konopljinega lista v risanem slogu. Slika prikazuje certifikat za ekološko pridelavo izdelka.
0,00 
0
0,00  0 izdelkov

V košarici ni izdelkov.

Konoplja v športu kmalu na obzorju?

16 septembra, 2021
⏳ Čas branja: 2 min ⏳

Konoplja v športu v letošnjem letu 2021 je bila zaradi dopinškega prekrška ameriška sprinterka Sha’Carri Richardson izključena iz olimpijskih iger v Tokiu.

Ta izključitev je nekoliko presenetila svet in sprožila val vprašanj in grdih pogledov namenjenim Mednarodni protidopinški agenciji (WADA) in organizatorjem olimpijskih iger. Do leta 2022 bo marihuana / konoplja ostala na spisku prepovedanih poživil, vendar WADA pravi, da bodo prihodnje leto še enkrat znanstveno preverili rastlino za njene učinke in delovanja.

Konoplja v športu - Zastarela odločitev ali prekomerna pazljivost.

Mnogi ocenjujejo, da je prepoved marihuane napačna oziroma zastarela odločitev iz časa, ko so Američani imeli vojno proti drogam in so se odločili in uvrstili konopljo med najbolj nevarne substance. Ta napad na konopljo se je izvajal vrsto let, saj je v tistem času konoplja ogrožala zelo veliko različnih podjetji (kot na primer bio gorivo, zdravstveni učinki, alternativna organska plastika, papir, toaletni papir, les za kurjavo,…). V dobi interneta se je pokazalo, kaj vse lahko ta rastlina naredi in kako nam lahko ne samo olajša življenje ampak nam ga tudi izboljša!

Konoplja v športu kmalu na obzorju? 1

CBG lajšanje bolečin v mišicah

CBG vpliva na izločanje nevrotransmitorja GABA. Ta je glavni inhibitorni živčni prenašalec (v nasprotju z ekcitatornim, ki je glutamat). Njegova naloga je, da zmanjša intenzivnost živčnih impulzov v centralnem živčnem sistemu.

GABA je vključen v več telesnih funkcij kot je na primer izločanje inzulina, sodeluje pri sintezi melatonina (spalnega hormona), reproduktivnih funkcijah, vpliva na izločanje rastnega hormona, zavira avtoimunske odzive, itd. Več...

Viri:

Kanabinoidi v športu

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userusersstorecartphone-handsetbubblemagnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram