• Najboljši 100% BIO konopljini izdelki
  • Med tednom odprto od 8.00 do 16.00
  • Brezplačna poštnina za naročila nad 30€

Lepa koža se dela spomladi

30 marca, 2016
⏳ Čas branja: 3 min ⏳

Lepa koža naši nasveti: Naša koža je ogledalo naše notranjosti, bi lahko rekli

Opazimo znake slabe prehrane, neprespanih noči, tudi letni čas vpliva nanjo. Prav zdravstveno stanje našega telesa ter prilagajanje posameznim razmeram v naravi, se še posebej odražajo na koži.

Po kitajski tradicionalni medicini vsak organ pripada določenemu elementu in 'pomladna organa' sta ravno jetra in žolčnik, ki pripadata elementu lesa. Pomlad je znak novih začetkov, nove dinamičnosti, rasti in dejavnosti. Tudi spomladi je lepa koža pomembna.

Dober začetek je pomemben, vendar kot vemo so prav začetki najtežji.

PRAVILNA PREHRANA IN LEPA KOŽA

Bistvena ideja tega časa je torej, da okrepimo jetra. Na svoj jedilnik uvrstimo grenko hrano in pijačo kot so regrat, koprive in artičoke. Ravno tako lahko s čaji iz teh sestavin (npr. koprive), čistimo kožo na obrazu, se kopljemo v kopeli, ki smo ji dodali čaj iz preslice.

Dobro se je ogibati poznih večerij, saj sicer jetra ne morejo porabiti vseh toksinov, ki jih dobijo iz črevesja.

JETRA IN KOŽA

Vas posebej v pomladnem času koža srbi ali se vam v tem času pojavljajo izpuščaji, suha koža? Vse to naj bi bili znaki obremenjenih jeter. Kako si lahko pomagamo?

  1. Slika prikazuje kozarec z vodo in žensko ki pije z njega - Lepa koža se dela spomladi

    PIJMO VEČ VODE

Ustrezna hidracija je osnova za dobro stanje kože. Vodo potrebujejo tudi jetra, saj vanjo sproščajo toksine, ki jo nato izločimo čez prebavila. Količina zaužite vode je odvisna od aktivnosti posameznika, vendar je moramo spiti vsaj 8 kozarcev sveže vode na dan, da naše telo deluje kot mora.

  1. konopljaGIBANJE NA SVEŽEM ZRAKU

Dobro bi bilo, da bi si vsak dan vzeli vsaj 30 minut za sprehod. Sveži zrak ne vpliva le na 'prezračevanje' naše povrhnjice, vendar se med sprehodom sprostimo, uživamo v lepotah narave, morda na poti srečamo prijetne ljudi ob katerih se sprostimo. Tako nevede koristimo svojemu telesu, se nadihamo svežega zraka ter sprostimo svoje misli.

  1. Slika prikazuje ženski obraz z lepo kožo, ki počiva - Lepa koža se dela spomladi

    BLAŽILNA NEGA OBRAZA

Razmislite o prednostih menjave kozmetičnih izdelkov glede na letni čas. V pomladnem času so dobrodošli nežni pilingi, ki jih naredimo z glino ali soljo ter občasno odpremo pore na obrazu s parno kopeljo nad vročo vodo, ki smo ji dodali kapljico eteričnega olja in ščepec kamilice.

Če je zaščita izpostavljenih delov telesa pozimi z izdatnimi mazili dobrodošla, moramo v pomladnem in poletnem času našo povrhnjico predvsem hidrirati z nežnimi naravnimi olji ter kremami z majhno količino voska. Najboljša so 100% naravna negovalna olja!  Obvezno jih nanašamo na mokro kožo in skupaj z vodo z nežnimi gibi utremo v kožo.

Preizkusite vrhunsko bio negovalno olje Vesna za regeneracijo obremenjene kože obraza, telesa in lasnih konic, lepa koža kot še nikoli.

Lepa koža pri starejših letih:

Dodaj odgovor

Ne veste, kaj bi kupili?

Zagotovite si 15% popust in personaliziran izdelek ob vašem prvem nakupu
Reši naš kviz

Išči po učinku

Slika prikazuje logotip podjetja Darilo Narave d.o.o., bela oblika logotipa.
2024 DARILO NARAVE D.O.O. 
Vse pravice pridržane.
Slika prikazuje varna plačila na spletnem mestu
userstorecartcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram