Pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine www.darilonarave.si so usklajeni z zakonodajo na področju varstva potrošnikov in drugimi predpisi, ki urejajo elektronsko poslovanje.

Registracija

Nakup izbranih izdelkov na spletni strani www.darilonarave.si je pogojen z registracijo uporabnika. Ta se začne s klikom na gumb Registracija. V novem oknu je najprej potrebno vpisati veljaven elektronski naslov. S klikom na gumb Registracija novega uporabnika se na zaslonu odpre obrazec za vpis kontaktnih podatkov. Po vpisu informacij (obvezna so z zvezdico označena polja), ki jih potrebujemo za naročilo in dostavo izbranih izdelkov, se ustvari vaš račun.

Obiskovalec spletne strani si z izpolnitvijo teh obrazcev ustvari uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Oba podatka določata in povezujeta stranko z vnešenimi informacijam.

Ob registraciji je potrebno navesti naslednje podatke:

  • ime in priimek
  • naslov
  • telefon za kontakt
  • elektronski naslov
  • geslo
  • v primeru naročnikov, ki so poslovni subjekti tudi id. številko za DDV

Po vnosu vseh potrebnih podatkov, mora uporabnik potrditi polje, da je seznanjen s pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine. S tem potrjuje, da jih je prebral, jih razume, se z njimi strinja in jih sprejema.

Ob registraciji se uporabnik zavezuje, da so vsi vpisani podatki točni in pravilni. Uporabnik sam odgovarja za točnost vnesenih podatkov. Pri tem ni dovoljena uporaba nazivov drugih oseb, registriranih znamk ali vpis drugih oseb in za kršitve jamči uporabnik s polno odškodninsko in kazensko odgovornostjo ter nase prevzema pasivno legitimacijo v primeru spora ali nesporazumov. Ravno tako niso dovoljene nobene manipulacije z uporabniškim računom. Upravljalec spletne strani lahko po svoji presoji registracijo novih registriranih uporabnikov omeji oziroma uporabnikom ne dopusti pridobitve članstva.

Ko je postopek registracije zaključen, uporabnik avtomatično vstopi v spletno trgovino in s tem postane registriran uporabnik. Pri naslednjem nakupu na spletni strani uporabnik vpiše le uporabniško ime in geslo, ki si ga je izbral.

 

Varovanje osebnih podatkov

Upravljalec spletne strani zagotavlja varovanje vseh osebnih podatkov obiskovalcev spletne strani. Za izpolnitev naročila so potrebne določene informacije o registriranih kupcih na spletni strani. Kupci ob vpisu vnesejo sledeče informacije: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo.
Upravljalec spletne trgovine pa za svoje potrebe za nedoločen čas shranjuje tudi sledeče podatke o registriranem članu (kupcu): čas in datum registracije, arhiv komunikacije s kupcem, IP naslove vseh obiskovalcev. Te podatke bo upravljalec uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in drugo komunikacijo s kupcem. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi registriran član sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter zaščito svojega računalnika. Prav tako mora sam zagotoviti, da do teh informacij ne pridejo nepooblaščene osebe.

 

Ponudba izdelkov in cene

Ponudba na spletni strani www.darilonarave.si je prilagojena sezoni oziroma letnemu času in drugim značilnostim na trgu. Zato se cene, količine in vrste izdelkov pogosto ažurirajo. Te podatke pridelovalec in upravljalec spletne trgovine lahko spremeni brez predhodnega obvestila. Določajo se na podlagi ponudbe in povpraševanja, zato jih je potrebno večkrat preverjati. Cena se lahko spremeni tudi istemu izdelku, kar je še posebej označeno ob predstavitvi posameznega pridelka.

Izdani račun s strani ponudnika je (preko registracije) kupcu dosegljiv v vsakem trenutku na strežniku upravljalca te spletne strani. Ravno tako je dostopna vsa dokumentacija komunikacije s kupcem preko spleta za naročilo, plačilo ali dostavo. Ta je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika.

Naročene in plačane izdelke je mogoče vrniti brez stroškov za naročnika, pri tem pa zunanja in notranja embalaža ne sme biti odprta in poškodovana, sam izdelek pa ne uporabljen.

Ponudnik se tudi zavezuje, da si bo prizadeval delovati v skladu z dobro trgovsko prakso. Morebitne nesporazume z naročnikom, bo ponudnik reševal z medsebojnim dogovarjanjem, nadomestilom v obliki drugega blaga pri naslednji dobavi ali na drug miren način. Če pa na ta način ne bo mogoče rešiti spora, je za to pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Kvaliteta ponujenih izdelkov

Upravljalec spletne trgovine www.darilonarave.si si prizadeva strankam ponuditi največjo možno kvaliteto, zato stalno preverja certifikate dobaviteljev surovin, ki se uporabljajo za izdelavo prodajanih produktov.

Za vso ponudbo v tej spletni trgovini je zagotovljena sledljivost. Kljub temu pa podatki o ponujenih izdelkih temeljijo tudi na informacijah dobaviteljev, predelovalcev in pridelovalcev surovin  in izdelkov.

Za vsak predstavljen izdelek na teh spletnih straneh se vodi natančna elektronska dokumentacija o dobaviteljev, predelovalcu in pridelovalcu surovin ali končnega izdelka, s kontaktnimi podatki in vseh potrebnih informacijah surovine ali izdelka.

Večina teh podatkov je dostopnih na spletnih straneh, poleg opisa izdelka. Osebni in kontaktni podatki dobaviteljev, predelovalcev in pridelovalcev surovin niso dostopni obiskovalcem spletne trgovine. Hrani jih upravljalec te spletne trgovine.

Ponudnik in upravljalec te spletne trgovine, je nosilec lastne blagovne znamke z nazivom DARILO NARAVE ki ga označuje svojstven logotip, ki je zaščiten. Ponudnik ima za opravljanje dejavnosti vsa potrebna dovoljenja z registriracijo na uradu za kemikalije RS, za produkte, ki jih nudi pa izdelana poročila o varnosti.

Vsi izdelki, ki spadajo v kategorijo kozmetičnih proizvodov so elektronsko priglašeni na Evropsko komisijo

Fotografije na spletni strani so last spletne trgovine www.darilonarave.si in jih ni dovoljeno kopirati in so pod avtorsko zaščito. Fotografije so namenjene simbolni predstavitvi izdelka.

 

Plačevanje

Plačilo naročenih izdelkov v spletni trgovini www.darilonarave.si je mogoče na sledeče načine:

  • na spletu preko PayPala
  • z nakazilom na TRR na podlagi predračuna
  • plačilo ob prevzemu z gotovino.